Lézerrel eltüntethető dioptriák: -12 és +5 D között

2014. szeptember 29.

Folyamatosan bővül a lézerkezelhető dioptriatartomány. Már igazi szódásszifon szemüvegektől szabadítják meg a legkorszerűbb lézerek az embereket. Jelenleg a rövidlátók esetében -12 dioptriaértékig (plusz a cylinderek), távollátók esetében pedig +5 dioptriaértékig (plusz a cylinderek) tudnak végleges megoldást nyújtani a lézerkezelések. 

barna_lany kicsi.jpg

 

Lézerrel eltüntethető dioptriák: -12 és +5 D között
Szólj hozzá! komment tovább

Miért a lézerszemészeté a jövő? Mit nyújt a 21. század?

2014. július 01.

Világszerte 30 év alatt körülbelül 30 millió lézerkezelés történt. Magyarországon eddig 100.000 látásjavító lézerkezelést végeztek, ebből több mint 70.000 kezelést Sasszem eljárással.

A lézerszemészet legkorszerűbb lézerei már szinte minden problémát képesek megoldani:

  • megszüntetik a rövidlátást
  • megszüntetik a távollátást
  • eltüntetik a cylindereket
  • kiiktatják az olvasószemüveget
  • kiiktatják a drága bifokális- és multifokális szemüvegeket
  • korrigálják az elsődleges, a másodlagos, és még a rejtett fénytörési hibákat is, így akár 125%-os látásélesség is elérhető

A lézerkezelés teljesen fájdalommentes, pár perces rutinműtét, és másnap lehet dolgozni. Egyszer kell elvégezni, egyszeri kiadás, majd életünk végéig nem kell a látásunk miatt se az időnket, se a pénzünket pazarolni. Élesen láthatunk szabad szemmel.

A lézerszemészet egy életre megszabadíthat a következőktől:

  • segédeszköz-függőség
  • kényelmetlenségek
  • rendszeres költségek
  • optikákban eltöltött idő

Hiányoznának? 

lézer.jpg

Miért a lézerszemészeté a jövő? Mit nyújt a 21. század?
Szólj hozzá! komment tovább

Milyen kényelmetlenségekkel jár a kontaktlencse viselése?

2014. június 20.

Kiesik. Elveszik. Elcsúszik. Összegyűrődik. Elszakad. Foltos. Kipislogjuk. Alámegy a szempilla. Szúr. Ki kell venni. A folyadék otthon maradt. Vérágassá válhat a szem. Úszás közben elveszíthetjük. Időben ki kell venni. Nem használhatjuk életre szólóan. Szemüveget kell készíteni mellé. Állandóan lencséket és folyadékot kell venni, optikákba járni. Szertartásos. Túl sok macera és kockázat van vele. A kontaktlencse viselése számos esetben már súlyos szemfertőződéshez, és abból adódóan látásvesztéshez is vezetett. 

A kontaktlencse-viselés a látásjavítás legveszélyesebb módja. 

contactlens.jpg

Milyen kényelmetlenségekkel jár a kontaktlencse viselése?
Szólj hozzá! komment tovább

Milyen kényelmetlenségekkel jár a szemüveg viselése?

2014. június 16.

Eltörik. Elveszik. Lecsúszik. Állandóan maszatos. Bepárásodik esőben, főzés, kávézás, teázás közben. Forró ételeket nem lehet nyugodtan elfogyasztani. Nem sportolhatunk vele. Sminkelni is képtelenség. Nem tudunk zavartalanul wellness-elni, strandolni, zuhanyozni. Rossz perifériás látást nyújt. Agyonüti a megjelenést. A fotókon is visszatükröződik. Nem tudunk ágyban olvasni. Nyom, ha elbóbiskolunk vele. Örökké vigyázni kell rá. Nem vehetünk kedvünkre design napszemüveget. A 3D szemüveget rá kell húzni. Betöri az orrnyergünket. Rendszeresen optikákba kell járni. 

Ja, és hogyan csókoznak a szemüvegesek?

szodasszifon_szemveges_fiu.jpg

Milyen kényelmetlenségekkel jár a szemüveg viselése?
Szólj hozzá! komment tovább